Tendencat e ngjyrave të qilimave – këshilla për zgjedhjen e tapeteve më të mira për shtëpinë

Qilima është një nga dekorimet që janë pothuajse gjithmonë në çdo shtëpi. Kështu që zgjedhja të jetë e drejtë, së pari merrni parasysh këshillat për zgjedhjen e tapetit më të mirë më poshtë. Epo, a e dini se pothuajse çdo shtëpi përdor qilim?

Tani, ju mund t’i kushtoni vëmendje atmosferës së dhomës që do të jetë e ndryshme nga qilimi. Kjo gjithashtu varet nga ngjyra dhe motivi i tapetit të zgjedhur. Rezulton se ju mund ta zbukuroni shtëpinë lehtësisht vetëm duke përdorur një larmi qilimash. Dëshironi të merrni llojin më të mirë dhe të duhur të tapeteve për shtëpinë? Le të shohim këshilla për zgjedhjen e një qilim më poshtë.

Idetë e tendencave të ngjyrave të qilimave për ju

Materialfarë materiali qilim dini? Me sa duket, ju keni pesë materiale qilimash, ju e dini. Ndonjëherë ne thjesht blejmë qilima sipas dëshirës, ​​pa e ditur vërtet se çfarë lloji. Këtu janë pesë llojet e qilimave dhe Trendet e Ngjyrave të Qilimave:

 • Ngjyra të ndritshme

Ngjyrat e ndritshme që janë më neutrale sjellin përshtypjen e butësisë dhe janë më të lehta për tu përzier në dhomë

 • Ngjyra të errëta

Ngjyrat e errëta paraqesin një përshtypje të rëndë por janë më elegante në një dhomë

 • Ngjyra goditëse

Ngjyrat e mrekullueshme si e verdha dhe roza sjellin një pamje më të gjallë, të gëzueshme dhe neutrale në një dhomë

 • Ngjyra e hirit

Ngjyra e hirit mund të sigurojë energji estetike në çdo hapësirë

 • Blue

Blu jep përshtypjen e një zemre pajtuese dhe qetësuese

 • Ngjyra e kuqe

Ngjyra e kuqe simbolizon erotizmin, energjinë dhe dëshirën

 • gjelbër

Nuancat e gjelbërta të natyrës mund të ofrojnë një atmosferë freski, relaksimi dhe harmonie që mund të lehtësojë mendjen

 • Ngjyra e bardhë paraqet përshtypjen e pastër, të thjeshtë dhe të pastër
 • Ngjyra e zezë

Ngjyra e zezë është shumë e përshtatshme për të paraqitur përshtypjen e perspektivës, thellësisë dhe pak misterit

Tendencat dhe llojet e ngjyrave të qilimave që janë të përshtatshme me dhomën tuaj

Efekti i qilimit në një dhomë nuk është vetëm për funksionin e tij ose si një dekoratë. Për atë zgjedhja e ngjyrës së duhur të tapeteve është shumë e nevojshme në përcaktimin e atmosferës dhe funksionit pasi të jetë instaluar. Sepse ngjyra e këtij tapeti është në gjendje të gjallërojë atmosferën dhe të shtojë vlera estetike në një dhomë.

# 1: Lloji i tapeteve të leshit

Ju me siguri jeni dakord që ky përbërës është materiali më i rehatshëm. Vetëm imagjinoni të shtrirë në një qilim të bërë nga leshi. Wow, do të ishte shumë e rehatshme. Krahasuar me rehatinë e tij, tapeti i leshit është sigurisht mjaft i shtrenjtë. Edhe pse e shtrenjtë, këtu janë disa avantazhe:

 • Trashësi e qëndrueshme
 • Ngjyrë e qëndrueshme
 • Shumë e rehatshme për t’u përdorur

Si të pastroni tapetin e leshit? Lehtë, ju vetëm duhet të përdorni një fshesë me korrent ose pastrim të thatë.

# 2: Llojet e Qilimave të Mëndafshta

Kush nuk njeh mëndafsh? Ky material sigurisht që do të sigurojë më shumë rehati kur krahasohet me leshin. Cilësia e saj shumë e butë e bën mëndafshin shumë luksoz. Atëherë, si ta pastroni këtë qilim elegant? Ngjashëm me pastrimin e tapeteve të leshit, qilimat e mëndafshta pastrohen gjithashtu duke përdorur një fshesë me korrent.

# 3: Llojet e materialeve të qilimave polipropileni

Preferoni qilima sintetike? Nëse është kështu, duhet të zgjidhni llojin e qilimave polipropileni ose PP. Edhe pse është bërë nga materiale sintetike, ky lloj qilimi ka një strukturë të butë. Meqenëse kjo është bërë nga materiale sintetike, sigurisht që çmimi është mjaft i përballueshëm. Ka një çmim, ka një cilësi të mallrave.

Kjo vlen edhe për qilima të polipropilenit. Mimi është mjaft i lirë për të bërë një qilim me këtë lloj ka disa mangësi. Këtu ju shkoni të metat:

 • Ngjyra po venitet shpejt
 • Fijet e qilimave lehtësisht zhvishen
 • Sidomos për këtë material qilimash, mund ta lani duke përdorur ujë.

# 4: Llojet e Qilimave Najlon

Ky lloj qilimi ka ngjashmëri me qilimin e tipit Polipropileni. Ngjashmëria është në materialin e qilimave. Sidoqoftë, materiali najlon është një nivel mbi materialin polipropilen. Kjo mund të ndihet nga materiali i cili është si leshi.

Epo, ky lloj qilim najloni do të jetë më i përshtatshëm për ju që dëshironi një atmosferë të ndritshme. Pse? Zakonisht, lloji i tepsisë së najlonit ka ngjyra të habitshme. Duke pasur të njëjtin material si lloji i mëparshëm i tapeteve, tapeti prej najloni gjithashtu mund të lahet duke përdorur ujë.

# 5: Llojet e Qilimave Sisal

Ky material mund të jetë ende i panjohur për shumicën e njerëzve. Cili është materiali sizal? Rezulton se siç nënkupton vetë emri, ky material qilim vjen nga një bimë e quajtur sisal. Materiali natyror e bën strukturën e tepihave më të pasur. Sigurisht, kjo e bën qilimin sizal shumë të sigurt për t’u përdorur.

Si është trajtimi?

 • Mos lani asnjëherë tapetin sizal duke përdorur ujë
 • Thjesht pastroni tapetin duke përdorur një fshesë me korrent
 • Tani janë pesë lloje të materialit të qilimave

# 6: Llojet e qilimave që i ngjajnë drurit

Besoni apo jo, sofistikimi teknologjik ka depërtuar edhe në qilim. Dëshmia është, tani ekziston një qilim që i ngjan dyshemesë. Po, pamja e këtij tapeti i ngjan drurit, mermerit, dhe disa janë si qeramika. Nëse përdorni një qilim si kjo, është më mirë ta kombinoni atë me përdorimin e pasqyrave të mëdha në secilin cep të dhomës.

Pse? Ekzistenca e një pasqyre mund të maskojë hapësirën ekzistuese. Dhoma do të duket më e bollshme dhe tapeti do të dalë më shumë.

Pra, ka të bëjë me Trendet e Ngjyrave të Qilimave për ju. Shpresoj që ky informacion të jetë i dobishëm për ju. Ju mund të filloni të eksploroni të gjitha idetë e qilimave me Trendet tuaja të preferuara të ngjyrave të qilimave. Pra, kënaquni të dekoroni shtëpinë tuaj të dashur duke zgjedhur tapetin e duhur!